16 Mart 2016 Çarşamba

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Güzel ve farklı dekorasyonlar her daim dikkatimi çekmiştir.  Evlerimizi yerleştirirken tekdüzelikten uzak biraz hayal dünyamızı yansıtan ve içinde huzur bulacağımız mekânlar yaratmaya çalışırız. 
Bütün bunları yaparken kendi hayal ettiğimiz dünyanın dışında, farklı dekorasyon önerileri ve görsellerini bir arada bulabileceğim bir site ile tanıştım. Homify sitesinde  dekorasyonu ilgilendiren her konuda en taze fikirlere sahip olma imkanınız oluyor.  Yaşam için esin kaynağı  sloganıyla yola çıkan bu site sizleri düşler ülkesine götürmeye hazırlanıyor.
Çocuk odası dekorasyon fikirlerini incelediğimde,  öncelikle küçük alanları değerlendirme konusunda ki beceriklilik beni hayrete düşürdü.  Fonksiyonel mobilyalarla kaplanan odaların derli toplu olması ve alandan kazanılan yer le birlikte birde bunlara eklenen hayal dünyalarını görünce içim ferahladı. Benim kızım her çocuk gibi çizgi filimler izleyerek, kah bir ormanda, kah denizde yüzen bir gemide, bazen gökyüzünde bir kuşun kanadında kendini hayal ederek bana bunları anlatırken yaşıyor. Ona homify sitesinde ki çocuk odalarını gösterdiğimde. Anne çizgi filmin içindeyiz sanki dimi. Bunlar çok güzel deyip bir anda ekrandaki çocuk odalarının içine daldı sanki. Birkaç örneği ve yaşadığımız heyecanları sizlerle paylaşmak isterim. Kızılderililerin çadırlarının gelip odanıza konduğunu düşünsenize. Valla ben bunları görünce ecenin yerinde olmak istedim.  Eskiden çarşaflardan çadır yapar, komşu çocuklarıyla orada oynardık. Çocuk odasının bir kenarına kurulmuş olan bu Kızılderili otağı ve altındaki post ile yaşadığımız dünyadan uzaklaşıp düşlerimize uzanabiliriz.

İskandinav Çocuk Odası ELEMENTY – Pracownia Architektury Wnętrz

Aşağıdaki odayı gören ecenin ilk söylediği söz ” uzun saçlı rapunzelin kulesine benziyor anne”.  -Seninde böyle bir odan olsun mu ecenaz .  saçlarımı çok uzatmalıyım anne.  Arkadaşlarımı çağırıp oynarız dimi. O kadar alternatif var ki. Ecenazla önce bütün fikirleri tarayıp içlerinden hangisini daha çok bedendiyse onda karar kılarız diye düşünürken ecenaz  buradan çadırı alalım anne buradan kuleyi alalım odamın rengi şu olsun demeye başladı bile…
Kumsal’ın Odası/Hatay/Şatolu Kaydıraklı Oda : Modern Çocuk Odası MOBİLYADA MODA

Hayal dünyası ne kadar geniş bir derya,  duvarları kullanma fikri çok hoşuma gitti. Sizinde benim gibi yerinde duramayan bir çocuğunuz var ise aşağıda bulanan odada ki gibi duvarlara tırmanma panosu yerleştirip, dolapların içine oyuk yaparak saklanmak ve kendine özel köşe yaratmak için kullanabilir alternatifler arasında değerlendirilebilir.
Play Room : Modern Çocuk Odası Roselind Wilson Design

Çizgi film karakterlerini her daim yanında hissetmek isteyen çocuk uykuya dalarken bile kahramanlarına sarılarak uyumak ister. Odanın bir duvarını da bu şekilde yapabiliriz.


Modern Çocuk Odası Civic Design + Build

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder