Tantuni'nin anavatanında Mersinde doğdum büyüdüm.Tantuni eti kıymayla değilde etin minik minik minik doğranmasıyla olur. İnsanın bebeği olunca, bu dediğimi yapmak benim için imkansız oluyor.Bende kıyma ile denedim hem hafif hem pratik oldu.
Malzemeler:
- Yarım kilo dana kıyma
- Tuz
- Sıvıyağ
- Karabiber
PİYAZ MALZEMELERİ:
- Soğan
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Sumak
- Tuz
- Pulbiber
Hazırlanışı :Kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince sıvıyağ ekleyip kavuralım.Tuzunu ve karabiberini ekleyip iyice kavuralım.Soğan piyazı için soğanı yarımay doğrayıp tüm malzemelerle karıştırıp harmanlayalım.Ekmeğin arasına salatayı ve eti koyup afiyetle yiyiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder