Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- Tuz,
Sos için:
* 1 baş sarımsak
* 1'er talı kaşığı biber ve domates salçaları
* Maydanos
* Tuz, pul biber
* Sıvıyağ
Yapılışı:
İnce bulgurlar üzerini geçmiyecek kadar ılık su ile ıslatılır ve 10 dak. yumuşamaya bırakılır. Süre sonunda bulgur yoğurulmaya başlanır biraz kıvam tutunca yumurta kırılır ve iyice eze eze ovularak yoğrulur en son katı kıvamı tuturmak için un eklenerek yapışmıyacak bir hamur kıvamı alıncaya dek yoğrulur.
Sonra hamurdan, nohuttan biraz büyük parçalar alınarak yuvarlanır ve ortasına küçük parmakla hafif bastırılarak un serpilmş tepsiye atılır. Bütün köfteler tamamlanınca, kaynamakta olan tuzlu suda 10 - 15 dak haşlanır.
Diğer tarafta sıvıyağda ezilmiş sarımsak yakmadan sotelenir ardından salçalar ilave edilir ve karıştırlır en son minik doğranmış domatesler ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir ve en son baharatlar eklenerek ocaktan alınır.
Haşladığımız köfteler iyice süzülerek sudan çıkarılır ve servis tabağına alınır. üzerine hazırladığımız domates sosu ve bolca kıyılmış maydonoz serpilerek karıştırılır ve servise sunulur.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder