1 Şubat 2012 Çarşamba

Mersine Özgü Kısır

Duru Bulgurun yarışmasına katıldım umarım kazanabilirim.

http://www.facebook.com/durubulgur

Malzemeler:
2 su bardağı Duru Köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı salça
1 limonun suyu,1 Portakal Suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
5-6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

 Hazırlanışı:
Derin bir kaba 2 bardak ince bulguru koyun. Üzerine 2 bardak kaynar suyu boşaltıp kapağını kapatın. 20 dakika kadar bu şekilde kalsın. Ara ara karıştırın yalnız. Bu arada bir soğanı ufak ufak doğrayın. Taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın. Bulgur iyice kabarınca önce salçaları ve baharatları koyup karıştırın. Tüm bulgur kıpkırmızı olunca limon portakal suyu ve yağı ekleyin, tekrar karıştırın. En son maydanoz ve soğanları ekleyin. Domates ve turşu ile servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder