Malzemeler:Böreklik Un
Pakmaya 42 grTuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Su
Sıvıyağ ( ara katlar için)
Yumurta (üzeri için)
İç Harcı :
Haşlanmış Patates
Kuru Soğan
Tuz, Karabiber
5 yemek kaşığı Sıvıyağ
Hazırlanışı : ** Mayayı suda eritelim,sonra unu tuzu sıvıyağı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamurun mayası gelene kadar dinlendirelim.(Kabarana kadar)
** Teflon bir tavada, sıvıyağ ve soğanı ekleyip rengi dönene kadar karıştıralım haşlanmış patatesi kavuralım .En son olarak baharatlarını ekliyelim.Soğumaya bırakalım.
Not: Hazır yufkayla yapacaksanız , tepsinizde büyükse 6 adet 1 kg yeterli olacaktır.
k. En son olarak 1 yumurtayı çırpalım.Ve böreğimizin üzerine sürelim.Kızarana kadar fırında pişirelim.
tatlım ellerine salıkk çok severim el açması böreklerii:))
YanıtlaSilBugün heryerde nefis hamur isleri,yandim ben! Hepsini teker teker yapip yemek istiyorum,elinize saglik,nefis olmus böreginiz!
YanıtlaSilborekmi hemd eel acmasinimm off offfff resmi bile cezbediyor beni
YanıtlaSilsevgiler
Sefa
el açması gibisi yok hazır yufkalara alıştık bu lezetteleri unuttum valla:((((
YanıtlaSilellerine sğlık canım