20 Aralık 2017 Çarşamba

Blender Seçimleri Nasıl Yapılmalıdır?

Blender, mutfakların en vazgeçilmez teknolojik ürünlerinden biridir. Özellikle acil durumlarda insanların en büyük yardımcısı olarak kendine yer edinmiştir. Pratik kullanımı sayesinde zamandan tasarruf sağlayarak birçok yemeğin hazırlanmasına yardımcı olur. Soğan, havuç ve patates gibi katı gıdaların kolaylıkla kesilmesini sağlar. Katı gıdaların dışında krema, kek hamuru gibi gıdaların da karışımında kullanılır. Kek için hazırlanan karışımlar gibi bazı karışımlar da eşit bir şekilde içindeki tüm malzemeler birbirine geçirilerek hazırlanmalıdır. Bu sayede yapılan yemekler ve tatlılar daha lezzetli ve şık olur. Novabazar.com’dan inceleyebileceğiniz blender modellerinin geniş çaplı kullanılabilmesi için alınırken bazı özelliklerine dikkat edilmesi gerekir. 



  • Her besin farklı güçlere ihtiyaç duyduğu için birden fazla hız seçeneği olup olmadığına bakılmalıdır. 
  • 600 – 1000 watt güç aralığına sahip olan blender modelleri tercih edilmelidir. 
  • Çorba gibi sıcak sıvıları karıştırmak için metal şaftlı blenderlar kullanılmalıdır. 
  • Blendarlar uzun süre kesintisiz kullanıldığında ısınma sorunu olur. Kullanırken dikkat edilmeli ve çok sık kullanılacaksa buna uygun ürünler incelenmelidir. 
  • Taşınabilir blender isteyenler için kablosuz modelleri de vardır ve oldukça kolaylık sağlar. Fakat kablolu modeller güç bakımından kablosuzlara göre daha iyidir. 

Blender Nasıl Kullanılır? 
Blender mutfak tezgahında kaymayacağı ve sabit konumda duracağı bir yere yerleştirilmelidir. Kabın içerisinde kullanılacak parça yerleştirilerek karıştırma ya da kesme işlemine başlanır. İstenilen gıdalar koyulduktan sonra kapağı kapatılır ve kilitlenir. Kilitlemek için kapağın üzerindeki motor aksesuarını sola çevirmek yeterli olacaktır. Kilitleme işlemi yapıldıktan sonra en düşük seviyeden başlatılarak çalıştırılır. Yavaş yavaş gücü arttırılır. 
İşlem tamamlandıktan sonra motor aksesuarları çıkartılıp kullanılan parçalar temizlenir. Bu sayede hem lezzetli hem de sağlıklı yemekler, pratik bir şekilde zamandan kazanılarak hazırlanır. 


Blender Modelleri 
Novabazar.com’da ihtiyaca yönelik ve beklediğiniz sonucu alabileceğiniz birbirinden farklı markaların modelleri mevcut. Birçok özelliğe sahip ve çok fonksiyonlu bu ürünler ile mayonez, krema gibi yumuşak yiyeceklerin hazırlanabilmesinin yanında badem, fıstık ve fındık gibi sert besinleri de rahatlıkla parçalayabilen çok işlevli ürünlerdir. 
Güçlü motoru, dikey ve yatay kesebilme özelliğine sahip bıçakları ekstra güç düğmesi sayesinde pratik çözümler sunar. Yemeği hazırlamak için ölçek kabı, sıçrama önleyici kapak, bıçak koruma kılıfı ve ayrılabilir paslanmaz çelik gövdesi ile uzun ömürlü kullanım sunar. 
Tezgâh üzerine konulan modelleri dışında duvara monte edilebilen çeşitleri de vardır. Çok fonksiyonlu, farklı özelliklere sahip blender modelleri ve küçük ev aletleri novabazar.com adresinden her bütçeye uygun fiyatlara sahiptir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder