18 Eylül 2014 Perşembe

Ankaralı Bloggerlar Gülloğlunda biraraya geldik..


Geçtiğimiz ay içerisinde Fatih Bey ve Sevgili Ebrunun daveti üzerine  Güllüoğlu'na ait "ŞifaPınarı" nın 6 çeşitten oluşan Osmanlı şerbetlerini tatmak üzere Ankaralı blog yazarları Ümitköy Güllüoğlunda araya geldik.

Yukarı kata  çıktığımızda ,özenle hazırlanmış bu güzel masalar karşıladı bizi. 

Daha sonra masalara birer birer enfes hazırlanmış kahvaltı tabakları geldi.
Portakallı yeşil zeytin bir harikaydı.


Etkinliğe güleryüzü ile evsahipliği yapan Fatih Bey,konuşma yaparken.

Lezzetli ve bol sohbetli kahvaltının ardından Nejat Güllü ve Ömer Kaya bizlere kısa süreliğine eşlik etti. Şerbetlerin mucidi Ömer Bey, bizlere Osmanlı şerbetinin nasıl üretime başladığı, neden bu geleneksel tatlara tekrar dönüş yapıldığı konusunda bilgi verdi.Hatta kızılcık şerbeti cildimizi ütülenmiş dümdüz yaptığını, cildimize faydalarını anlattı.


Ardından  merak ettiğimiz tadım etkinliği başladı..

GENÇLİK RÜZGARI

Kara üzüm çekirdeği ve yağı ile ezilerek sıkılmış, genç nesilin hoşlanacağı bir lezzete dönüşmesi için çilek ile karıştırılmış.Güçlü kuvvetli olsun diye badem içi ile takviye edilmiş.Gençlere ve genç kalmak isteyenlere sunulmuş.

SARAY SEFASI
Zengin meyvelerin ve çiçeklerin.bitki kök ve tohumlarını bir araya getirerek ve bunların tatlarının,kokularının ve renklerinin tek bir lezzette sunulması için hazırlanmış. Bu saray içeceği Yemek geçişlerinde damaktaki tadı nötr hale getirmesi için yemeği bir lezzet şölenine dönüştürüyor.

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ
Hindistan'dan gelen egzotik Demirhindi meyvesi ve onlarca baharatla ürettikleri bu şerbet, bitkin düşmüş vücuda güç ve enerji versin diye .Yemeklerden sonra içildiğinde damağa özgün,nefis bir tat bıraktığı gibi mideyi de rahatlıyor.

HÜNKAR SEFASI
Padişahların mutlu yaşamalarına katkı sağlasın diye her akşam yatağa girmeden önce içmeyi tercih ettikleri bir içecekmiş..Tek başına bile yeterli derecede afrodizyak özelliği taşıyan Hurma özü ve tatlandırılmış.İlave şeker kullanılmamış.Çeşitli meyve ve bitki köklerinin nefis bir uyumu yüksek enerjili klas bir içecektir.

KIZILCIK ŞERBETİ
Vitamin ve minareli bakımından son derece zengin kızılcık şerbeti aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliğine sahip.Yemeklerde de eşlik edilebilen ve daha çok hanımların tercih ettikleri zarif,mayhoş bir lezzet.

CAN-I CİHAN
Tamamen şekersiz olarak üretilmiş .Güney Amerika yerlilerinin şeker otu olarak adlandırdıkları stevia Rebudiana bitkisinin yapraklarından elde edilen öz ile tatlandırılmış.Çiçek tozu baharat ve meyvelerin bir araya geldiği güçlü kokusu ve aromasıyla baştan çıkartan bu lezzetli içeceği şekerden kaçınan herkes gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Bütün şerbetler birbirinden güzeldi. Eşkimsi tatları daha çok  seviyorsanız KIZILCIK ŞERBETİ tam size göre.
Toplu fotoğrafımız,emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder