30 Mart 2013 Cumartesi

Sucuklu Kuru Fasulye




 Malzemeler:
2 su bardağı Kuru Fasulye
Yarım kangaldan az  Sucuk
2 Kuru Soğan
1 y.k Domates Salçası
1 y.k tatlı Biber Salçası
Tuz,K.biber
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Fasulyelerimizi akşamdan ıslatalım. Düdüklü tencereye sıvıyağı ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip rengi saydamlaşıncaya kadar kavuralım ve minik minik doğradığımız sucukları ilave edip kavuralım.Salçamızı ve fasulyemizi ilave edip bir iki dakika kavuralım daha sonra baharatlarını ve suyunuda ekleyip ( göz kararı) düdüklünün ağzını kapatıp yarım saat kadar pişirelim.Afiyet olsun.

1 yorum: