Pırasayı çok sevmem yani ana yemek olarak görmem, yapıp dolaba kaldırırım yemeklerin yanına zeytinyağlı olarak servis ederim.Kimi hafif salçalı, sulu yemek gibi yapar. Tercih size kalmış :)
Basit bir zeytinyağlı olan Pırasayı , ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yapılışı çok kolay zeytinyağını tencereye koyun , pirinç,havuç ,pırasayı, tuzu ,bi çimdik şekeri de ekleyip 5 dakika kavurun. Su oranını nasıl seviyorsanız ona göre ekleyin ben sulu sevmediğim için az sıcak su koydum ve ağzını kapatıp 15 20 dakika orta ateşte pişirdim.Üzerine bol limon sıkıyorum 1-2 gün akşam yemeklerinde bize eşlik eder böyle. Ben annemden şöyle gördüm ,yemek harici soframızda salatamız turşumuz cacığımız sarmamız eksik olmazdı.Bende elimden geldiğince Ece Naz için çeşit koymaya çalışıyorum.
Siz severmisiniz , nasıl yaparsınız ?
Yorumlarınız benim için değerli.
Sevgiler..
Basit bir zeytinyağlı olan Pırasayı , ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yapılışı çok kolay zeytinyağını tencereye koyun , pirinç,havuç ,pırasayı, tuzu ,bi çimdik şekeri de ekleyip 5 dakika kavurun. Su oranını nasıl seviyorsanız ona göre ekleyin ben sulu sevmediğim için az sıcak su koydum ve ağzını kapatıp 15 20 dakika orta ateşte pişirdim.Üzerine bol limon sıkıyorum 1-2 gün akşam yemeklerinde bize eşlik eder böyle. Ben annemden şöyle gördüm ,yemek harici soframızda salatamız turşumuz cacığımız sarmamız eksik olmazdı.Bende elimden geldiğince Ece Naz için çeşit koymaya çalışıyorum.
Siz severmisiniz , nasıl yaparsınız ?
Yorumlarınız benim için değerli.
Sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder