8 Ekim 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Pırasayı çok sevmem yani ana yemek olarak görmem, yapıp dolaba kaldırırım yemeklerin yanına zeytinyağlı olarak servis ederim.Kimi hafif salçalı, sulu yemek gibi yapar. Tercih size kalmış :)
Basit bir zeytinyağlı olan Pırasayı , ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yapılışı çok kolay zeytinyağını tencereye koyun , pirinç,havuç ,pırasayı, tuzu ,bi çimdik şekeri de ekleyip 5 dakika kavurun. Su oranını nasıl seviyorsanız ona göre ekleyin  ben sulu sevmediğim için az sıcak su koydum ve ağzını kapatıp 15 20 dakika orta ateşte pişirdim.Üzerine bol limon sıkıyorum 1-2 gün akşam yemeklerinde bize eşlik eder böyle. Ben annemden şöyle gördüm ,yemek harici soframızda salatamız turşumuz cacığımız sarmamız eksik olmazdı.Bende elimden geldiğince Ece Naz için çeşit koymaya çalışıyorum.

Siz severmisiniz , nasıl yaparsınız ? 
Yorumlarınız benim için değerli.
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder