Malzemeler :
Haşlanmış Asma yaprağı
300 gr.Dana kıyma
2 adet orta boy soğan
9 yemek kaşığı pirinç
300 gr.Dana kıyma
2 adet orta boy soğan
9 yemek kaşığı pirinç
6 yemek kaşığı bulgur
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 demet maydonoz
2 yemek kaşığı salça
kırmızı biber, nane
Tuz. karabiber
Tarçın,reyhan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 demet maydonoz
2 yemek kaşığı salça
kırmızı biber, nane
Tuz. karabiber
Tarçın,reyhan
Hazırlanışı:
Asma yapraklarımız kaynar suda 3-4 dk kadar haşlanır.Bir kapta sarma harcı yapılır.Sert bir zemine asma yaprakları serilir ve yapılan harçtan birer kaşık konulur ve kalem gibi sarılır.Sarmalarımızı tencereye dizdikten sonra üzerine su eklenir , tuz ve azcık yağ gezdirilir.Sarma taşımız varsa eğer oda üzerine konulur.Eğer yoksa tabak ta konabilir.Dağılmamaları için.Pişince sıcak şekilde servis yapabiliriz.Afiyet olsun..
Yaprak sarmasına karşıkoyabilene aşk olsun!:)
YanıtlaSilEnfes görünüyor,cici pazarlar diliyorum.
Ellerinize emeklerinize saglik .
YanıtlaSil