8 Kasım 2010 Pazartesi

Karnıyarık


Malzemeler :
6 adet Patlıcan
250 gr. Dana Kıyma
2 adet kuru soğan
3-4  adet domates
4-5 adet sivri biber
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Bir tutam Maydanoz
Karabiber
Tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı :
Patlıcanları ortadan kesip  alaca soyalım. Tuzlu suda 10-15 dk bekletelim.Kızgın yağda kızartalım. Eğer çok yağlı yemek istemiyorsanız, üzerinden sıcak su geçirebilirsiniz.Teflon tavaya yağı ,ince doğradığımız soğanı,ve kıyma ile kavuralım. Doğradığımız domates ile de biraz çevirelim. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edelim.
Patlıcanların içine doldurup, üzerlerine domates dilimleri ve sivri bbierleri yerleştirip, sıcak suda ilave edip 20 dk ocakta pişirelim.Afiyet olsun..

4 yorum:

  1. Kuru fasulye, bol yoğurtlu yaprak sarma, karnıyarık... Hepsini ayrı ayrı çoook severim. Sevmeyen de yoktur sanırım:))
    Her biri birbirinden nefis gözüküyor. Ellerinize sağlık.
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir karniyarik,simdi olsada yaninda caikla götürsem:) hi hi Elinize saglik,kusura bakmayin acim ve istedigim seyleri yiyemiyorum,öyle bekliyorum bakalim!Sevgiler size...

    YanıtlaSil
  3. Karnıyarık diye okuyunca hemen gidip bakayım dedim :) Bayılırım karnıyarığa. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bende bayılırım
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil