Chiayı kullanıyordum ama puding olarak hiç denememiştim.Sevgili diyetisyenim ikindi ara öğünümde pişmeyen puding olan bu tarifi denememi ve tok kalacağımı söyledi.Bir gece önceden 1.5 çay bardağı süt ile 2 çorba kaşığı chiayı ufak bir kavanoza koyup kapağını kapatıp çalkaladım ve buzdolabına koydum.Sabah uyanınca sütle bütünleşen mini mini chialar şişmişti.Yarım muzu çatalla ezdim ve kavanozdaki karışımı ekledim karıştırdım tekrar.
Ben tadını hala bilmiyorum yaptığım pudingin, kadeh şeklinde bardağıma aktardım ve üzerini ince muz dilimleri ve tarçın ile süsledim.
Görüntüsü bile mest etmeye yetiyor
Baa-yıldım tadına, muhteşemdi kıvamı,muz kokusu anlatılmaz yaşanırdı gerçekten :) Sağlıklı puding dedikleri bu olsa gerek ..
Sizler bu tarifi değişik meyveler ile yapabilirsiniz , tatlandırıcı olarak 1 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz , kakao ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder