Bu aralar pilav yapmadığımı fark ettim desem , bulgur pilavının mercimekli, sadesi, sebzelisi, nohutlusunu yaptımda bezelyesini ilk kez yaptım.Nereden aklına geldi derseniz, buzlukta bezelyem vardı.Ben annemden bulgur pilavını farklı öğrendim.Suyu kaynatırız tencerede, sonra bulguru salarız. Pilav demlendikten sonra üzerine de kokusu ortalığı mest eden tereyağını cosss diye döker afiyetle yeriz :))
Bezelyeli Bulgur Pilavı
2 bardak malatya bulguru
1 bardak haşlanmış bezelye
3 kaşık tereyağ 1 kaşık sıvıyağ
3 bardak sıcak su
karabiber,tuz
Tencerede suyu kaynatalım ve bulgurlarımızı ekleyip.Orta ateşte pişmesini bekleyelim.Haşlanan bir su bardağı dolusu bezelyeyide ekleyip dinlendirelim.Göz göz olup piştikten sonra. Bir tavada tereyağını köpürüne kadar kızdıralım sonra 1 kaşık sıvı yağı ekleyelim. Demlenen pilavın üzerine karabiberini tuzunu ve yağını döküp karışıtırıp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder