10 Nisan 2013 Çarşamba

memlekettengelsin.com - Erzincan Tulum Peyniri (1 Kg)








Memleketimizin çeşitli bölgelerinde çeşitli usullerle yapılan peynirlerin her birinin ayrı bir lezzeti olduğu aşikâr. Farklı peynirler içinden tulum peyniri ise çok başka bir yerde. Peynir bizim damak tadımızda çok özel bir yere sahip.
Güne sağlıklı başlamanın anlamı bir yerde bizler için. Bu sebepten olacak ki özenle üretiyoruz. İlginç denebilecek yöntemlerle; “sütü sen yaptın, al peyniri de sen yap” dercesine keçi postunda olgunlaştırıyoruz bu lezzeti.

Tamam, posta emanet ediyoruz peyniri ama öncesi de hiç kolay değil, tam bir emek işi. Sütü ısıt, mayalandır, teleme haline getir, parçala, parçaların suyunu süzdür, sütle tekrar yoğur, tulumlara doldur, beklemeye bırak. Eksiği bile vardır inanın. Bu bekleyiş “peynir hazır” dercesine bir cevapla şenlenir. Damakta çok ayrı bir yeri vardır bu peynirin.

Özletmeye gelmez kendini, bu yüzden haydi hemen “memlekettengelsin”…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder