30 Kasım 2010 Salı

Portakallı İrmik Tatlısı



Malzemeler:
1 Lt süt
8 kaşık irmik
8 kaşık toz şeker
1 çorba kş.hindistancevizi
Portakal kabuğu rendesi
Tarçın

                                             Hazırlanışı:
1 lt süt ,irmik ,şeker ve hindistan cevizi kaynayıncaya kadar karıştırılır.5 dk daha kısık ateşte kaynatılır.Rendelediğimiz portakalın kabugunu tatlıya ekleyip karıştıralım.Borcamı sudan geçirelim ve tatlıyı içine dökelim soğumasını bekleyelim.Üzeri içinde tarçın ekleyip buzdolabında 4 saat kadar bekletelim.Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. İrmik tatlısını çok severim, bir de mis gibi prtakal kokusu karışınca içine nefis olmuştur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. YENI KUTLU OLSUN! SAGLIKLI VE MUTLU YILLAR DILERIM SANA VE AILENE,SEVGIYLE KAL...

    portakalli irmik tatlisinada bayiliriz eline saglik...

    YanıtlaSil
  3. irmik tatlısına bayılırım portakalda ayrı bir aroma katıyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil