Malzemeler :
Selva Vakumlu İrmik 500 gr250 gr margarin
3 Su bardağından biraz az toz şeker
2.5 Su bardağı süt
4 Su bardağı su
1 su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı :
Margarini eritip irmiği içine ekliyelim.İrmiğin rengi dönene kadar kavuralım.Yaklaşık 40 dk kadar.Koku ve renk değişince Kaynattığımız su ve sütü harca ekleyelim ve suyunu çekmesini bekleyelim.Toz şekeri ekleyip, ocağın altını kapatalım ve dinlendirelim helvayı.Teflon bir tavada cevizleri kavuralım ve helvaya ekleyip sıcak sıcak tüketelim.Afiyet olsuun..
ayy tatlım hoşgeldinn:))
YanıtlaSilara verdim demiştin galiba ara sona erdi hım:))
Hooşbuldum canım , doğumum yaklaştı elimi artık hiçbirşeye süremiyoorum.Verdiğim ara bitti gibi :)
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık, bloğunu yeni keşfettim izlemeye aldım bana da beklerim sevgiler
YanıtlaSil